Een grote selectie boeken en tijdschriftabonnementen. Deze literatuur vertelt u op een toegankelijke manier over dementie en over de omgang met een naaste die dementie heeft.


Agenda
Agenda
Bouwen-en-inrichten
Bouwen en inrichten
Contact-maken
Contact maken
Informatief
Informatief
Kinderboeken
Kinderboeken
Levensboeken
Levensboeken
Muziek
Muziek
Prentenboeken
Prentenboeken
Reminiscentie
Reminiscentie
Roman
Roman
Voeding
Voeding
Voorlezen
Voorlezen
Zingeving
Zingeving
  1 / 2  Bezig met laden...
Foto Omschrijving Prijs
 
!WIN!-Zolang-ik-er-ben !WIN! Zolang ik er ben

Win dit rijk geïllustreerde boek met verhalen en ervaringen van mensen met Alzheimer en hun dilemma’s in het dagelijks leven. De vraag ‘Doe ik nog mee?’ staat centraal. Aangeboden door CRDL.
34,95
Per stuk incl. verzendkosten en lidmaatschap Stichting Dilemmaboek

(Op)nieuw-geleerd-oud-gedaan (Op)nieuw geleerd, oud gedaan

In dit boek leggen we uit wat er in de hersenen gebeurt bij dementie en hoe het kan dat mensen met dementie nog kunnen leren. Lerend vermogen een enorme invloed heeft op de kwaliteit van leven.
22,99
Per stuk

Ach-moedertje Ach, moedertje

Hugo Borst beschrijft de geestelijke en lichamelijke achteruitgang van zijn moeder met Alzheimer. Zijn eigen angsten en onzekerheden en ook de misstanden in de gezondheidszorg komen aan bod.
17,50
Per stuk

Agressief-gedrag-bij-dementie Agressief gedrag bij dementie

Dreigen, uitschelden, krabben en slaan: het zijn allemaal vormen van agressief gedrag. Wie ouderen met dementie begeleidt, krijgt er zeker mee te maken. Belangrijk is het handige stappenplan.
16,95
Per stuk

1 Reviews
Al-mijn-dromen-staan-in-de-Bijbel Al mijn dromen staan in de Bijbel

Verrassend bij de tijd zijn de mensen met dementie van de bijbelkring in het verpleeghuis. Verslag van 52 gesprekken over een tekst of verhaal uit de Bijbel, inspiratie voor 52 weken.
14,95
Per stuk

Alle-tijd-Dagkalender Alle tijd - Dagkalender

Alle Tijd is een dagkalender die elke dag verrast met een opmerkelijke uitspraak van iemand met dementie, door Jacomette de Blois opgetekend in het verpleeghuis waar zij werkt. 
14,95
Per stuk

Als-het-maar-echt-is.-Over-de-zachte-kracht-van-mensen-met-dementie Als het maar echt is. Over de zachte kracht van mensen met dementie

Mensen met dementie hebben een onweerstaanbare en uitnodigende zachte kracht. In dit boek komen zij zelf aan het woord.
20,00
Per stuk

Alzheimer.-Biografie-van-een-ziekte Alzheimer. Biografie van een ziekte

Alzheimer wordt wel de nieuwe volksziekte genoemd. Een kwart miljoen Nederlanders lijdt eraan. Waar ligt de grens tussen normale en abnormale veroudering?
22,50
Per stuk

Anders-kijken-naar-Alzheimer Anders kijken naar Alzheimer

Pleidooi voor een nieuwe, warme en liefdevolle benadering van een ziekte Alzheimer die velen treft. Laat zien wat er met een liefdevolle en warme omgeving allemaal nog wél mogelijk is. Veel tips.
20,00
Per stuk

Anna-Hannah-en-Johanna Anna, Hannah en Johanna

Johanna is dement en ligt op sterven. Haar dochter Anna bezoekt haar en begint zich af te vragen wie haar grootmoeder Hanna was.
14,95
Per stuk

Architectonica Architectonica

Hoe moet een woonzorgcentrum er uitzien om mensen met dementie er zich thuis te laten voelen? Aan welke vereisten moet het gebouw beantwoorden om ze er hun weg te doen vinden en te laten aarden?
37,50
Per stuk

Arie-in-Wonderland-van-winnen-en-verliezen-in-de-vrije-val-tussen-Asperger-en-Alzheimer Arie in Wonderland - van winnen en verliezen in de vrije val tussen Asperger en Alzheimer

Persoonlijk relaas van een dochter met een vader. Een moeilijke relatie tussen beiden, die verandert door de Alzheimer van vader. Lees-leef mee met dochter en vader in het proces.
21,99
Per boek

Bewustzijn-dementie-en-spiritualiteit Bewustzijn, dementie en spiritualiteit

De dementerende mens krijgt stapje voor stapje toegang tot andere dimensies van het bewustzijn.
16,00
Per stuk

Bezielde-jaren.-Zingevingsactiviteiten-met-ouderen-hun-familie-vrienden-en-vrijwilligers Bezielde jaren. Zingevingsactiviteiten met ouderen, hun familie, vrienden en vrijwilligers

Dit boek biedt twaalf uitgewerkte thema’s voor zingevingsactiviteiten. Met praktische werkhandleiding en handreiking om ervoor te zorgen dat de activiteiten een vaste plaats in de organisatie krijgen.
29,50
Per stuk

1 Reviews
Bij-Alzheimer-op-schoot Bij Alzheimer op schoot

Tegenwoordig willen familieleden maar ook mensen met dementie zelf zich verdiepen in de ziekte. Er komt immers heel wat op je af. Dan is het maar beter om over zaken te hebben nagedacht en gesproken.
24,95
Per stuk

Bitterballen Bitterballen

Hoe een demente ex-politica haar euthanasie bevocht. Non fictie en autobiografisch over de laatste twee maanden van haar leven, opgeschreven door haar dochter. Met een nawoord van de moeder.
15,95
Per stuk

2 Reviews
Breinbewust-leven Breinbewust leven

Dementie is een van de schrikbeelden als we denken aan ouder worden. Je levensstijl is in de meeste gevallen verantwoordelijk voor of je de ziekte ook daadwerkelijk krijgt.
17,50
Per stuk

Brood-en-bomen Brood en bomen

De vreemde titel voert ons naar het hart van dit boek. Want de communicatie tussen personen met dementie enerzijds en hun familie en mantelzorgers anderzijds loopt niet altijd van een leien dakje.
18,00
Per stuk

CD-Kun-je-nog-zingen-zing-dan-mee CD - Kun je nog zingen, zing dan mee

Liedjes die je ouders zongen. Herkenning gegarandeerd! Wieteke van Dort & Willem Nijholt.
7,99
Per stuk

1 Reviews
CD-en-boek-Bekende-kerstliedjes CD en boek - Bekende kerstliedjes

Tweeëntwintig traditionele kerstliedjes. Natuurlijk 'Oh dennenboom', 'Luid klokje kling' en 'Stille nacht'. Dit sfeervolle feest mag niet geruisloos voorbij gaan.
12,50
Per stuk

CD-en-Boek-Liedjes-van-weleer CD en Boek Liedjes van weleer

Liedjes van weleer met bijbehorende cd neemt u mee terug naar de tijd van toen. 24 klassiekers. Meezingen gegarandeerd!
19,95
Per stuk

3 Reviews
Dag-Ma! Dag Ma!

Boek over hoe ik als dochter de dementie van mijn moeder heb ervaren. Het gaat over lijden, onmacht, schuldgevoel, verdriet en over gemis. Maar ook over liefde en respect.
12,50
Per stuk

Daginzichtagenda-2017-2e-halfjaar--Metalen-wire-o-binding-(met-zonder-pictogramstickers) Daginzichtagenda 2017 2e halfjaar- Metalen wire-o binding (met/zonder pictogramstickers)

Prikkelarme agenda met makkelijk leesbaar lettertype, een dag per pagina en drie schrijfvelden: één voor de ochtend, middag en avond.
24,95
14,95
Per stuk

1 Reviews
Dansen op de stilte Dansen op de stilte

Een dochter beschrijft hoe het voelt om haar moeder bij te staan en in alles te begeleiden, terwijl langzaam maar zeker het ragfijn gesponnen web van dementie zich om haar moeder sluit.
14,95
Per stuk

De-belofte De belofte

Een waargebeurd en aangrijpend verhaal over liefde en dementie. Over oma, die de greep op de werkelijkheid langzaam kwijtraakt, en opa, die de liefde van zijn leven een tweede keer verliest.
19,99
Per stuk

De-dag-door-met-dementie-dr.-Anneke-van-der-Plaats-&-Dick-Kits De dag door met dementie - dr. Anneke van der Plaats & Dick Kits

Helder handboek voor iedereen. Een eye-opener. Van Anneke van der Plaats en Dick Kits. Praktische tips illustreren hoe je thuis een prettiger en ontspannen omgang met mensen met dementie kunt hebben.
19,95
Per stuk

21 Reviews
De-dementie-van-Jet-en-Harrie-Boek De dementie van Jet en Harrie - Boek

In boek wordt op toegankelijke wijze verteld wat er in de hersenen gebeurt wanneer iemand lijdt aan dementie. Het tweede deel spitst zich toe op bruikbare tips om het contact te verbeteren.
17,95
Per deelnemer

De-geheimzinnige-sleutel De geheimzinnige sleutel

Cosmo's opa begint dingen te vergeten, hij moet naar een verzorgingstehuis. Opa geeft Cosmo de sleutel van een oud landhuis. Cosmo gaat er naartoe en komt hij oog in oog met opa als jongeman...
14,95
Per stuk

De-magische-wereld-van-Alzheimer.-30-tips-voor-meer-begrip-en-tevredenheid De magische wereld van Alzheimer. 30 tips voor meer begrip en tevredenheid.

Huub Buijssen geeft praktische en direct toepasbare tips waarmee het leven met en zorgen voor iemand met dementie lichter, aangenamer en vreugdevoller wordt.
0,00
Per stuk

De-schat-van-je-leven-Herinneringen-ophalen-met-mensen-met-dementie De schat van je leven - Herinneringen ophalen met mensen met dementie

Dit unieke boek neemt je mee in hun belevingswereld. Het biedt je concrete handvaten om hun levensverhaal in het dagelijks leven te verweven. Hoe lees je hen voor? Waarom is muziek zo belangrijk?
33,90
Per stuk

De-stamhoofden-Mantelzorg-en-dementie-gevangen-in-rouwende-liefde De stamhoofden - Mantelzorg en dementie gevangen in rouwende liefde.

Ontroerend rouwverwerkingsboek van een dappere vrouw. Als recente weduwe nam zij de zorg voor haar hoogbejaarde demente schoonouders op zich. Herkenbaar verhaal voor lotgenoten.
19,99
Per boek

De-Theater-Veder-Verjaardagskalender De Theater Veder Verjaardagskalender

Vergeet nooit meer een verjaardag met deze prachtige kalender. Met iedere maand een toepasselijk gedicht.
17,50
Per stuk

De-verborgen-zin-van-dementie De verborgen zin van dementie

Van buitenaf gezien lijkt dementie zinloos: wat is de betekenis van geheugenverlies of het niet meer herkennen van geliefden? Pleidooi voor omgang met mensen met dementie vanuit het hart.
12,50
Per stuk

De-vierde-dementie De vierde dementie

Dit boek geeft aan de hand van vele persoonlijke verhalen en voorbeelden handvatten om de onderliggende boodschap in het contact te ontdekken.
17,50
Per stuk

De-wondere-wereld-van-dementie De wondere wereld van dementie

Geeft een geheel nieuwe kijk op de werking van hersenen bij ouderen met dementie. De invloed van de omgeving is groot. Omgevingszorg vermindert probleemgedrag. Mensen gaan zelfs beter functioneren!
15,90
Per stuk

7 Reviews
Dement:-zo-gek-nog-niet Dement: zo gek nog niet

De lezer wordt op een heldere en meeslepende manier binnengeleid in de gedachte- en belevingswereld van mensen die aan dementie lijden en in die van hun familieleden en verzorgenden.
27,90
Per stuk

Dementie-Verhalen-&-goede-raad Dementie - Verhalen & goede raad

Algemene kennis die een beter zicht op dementie geeft en deze koppelt aan praktische tips met een uiteenzetting over onderwerpen uit de dagelijkse praktijk.
38,90
Per stuk

Dementie-op-jonge-leeftijd Dementie op jonge leeftijd

Een praktische gids voor personen met jongdementie, familie en hulpverleners
24,99
Per stuk

Dementie-·-Een-boek-voor-partners Dementie · Een boek voor partners

Dit is het eerste boek van, over en voor partners van mensen met dementie. Zij hebben het meegemaakt. Zij hebben mee aan het boek gewerkt en ze hebben beleefd wat erin beschreven staat.
20,00
Per stuk

Dementie-de-ziekte-van-het-verleden Dementie, de ziekte van het verleden

Baanbrekend boek over het verband tussen het ontstaan van dementie en niet verwerkte, vaak dramatische gebeurtenissen uit het verleden. Met praktijkgerichte suggesties voor verbeteringen in de zorg.
18,50
Per stuk

Dementiekwartet Dementiekwartet

Het dementiekwartet is een vrolijk spel om de kennis van dementie te vergroten en/of levendig te houden. Zowel voor zorgverleners als mantelzorgers.
24,50
Per stuk

1 Reviews
Dementiezorg-in-de-praktijk-deel-1-van-achterdocht-tot-zwerfgedrag Dementiezorg in de praktijk deel 1, van achterdocht tot zwerfgedrag

Dit boekt geeft voorbeelden, herkenbare portretten en belicht de wisselwerking tussen ouderen en hun begeleiders.
44,99
Per stuk

Dementiezorg-in-de-praktijk-deel-2-van-aanpassingsproblemen-tot-zingeving Dementiezorg in de praktijk deel 2, van aanpassingsproblemen tot zingeving

Dit boekt geeft voorbeelden, herkenbare portretten en belicht de wisselwerking tussen ouderen en hun begeleiders.
40,90
Per stuk

Denkbeeld-Jaarabonnement.-Online-Only Denkbeeld - Jaarabonnement. Online Only.

Denkbeeld is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat. Dit abonnement bestaat uit online toegang tot het tijdschrift.
54,60
Per stuk

Denkbeeld-Jaarabonnement.-Tijdschrift-én-online-toegang Denkbeeld - Jaarabonnement. Tijdschrift én online toegang.

Denkbeeld is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat. Dit abonnement bestaat uit een tijdschrift én online toegang.
90,99
Per stuk

Dimensie-voor-dementie Dimensie voor dementie

Kleinschalige woonvormen. Boek dat helpt bij de inrichting van woonruimte voor mensen met dementie. Het boek bevat een concrete leidraad en twee ontwerpvoorstellen.
20,00
Per stuk

Dimensies-achter-het-bewustzijn.-Persoonlijk-karma-en-collectief-onderbewuste Dimensies achter het bewustzijn. Persoonlijk karma en collectief onderbewuste

Beschrijving van hoe persoonlijk karma en het collectief onderbewuste door elkaar heen spelen. Als voorbeeld neemt de schrijfster het leven van Prins Bernhard.
18,00
Per stuk

Dingske-Een-beeldboek-over-dementie Dingske - Een beeldboek over dementie

Dingske vertelt in beelden over dementie: het geeft informatie, en het helpt om op verhaal te komen. Het boek is ontworpen voor volwassenen en kinderen die over dementie in gesprek willen gaan.
40,00
Per stuk

Dingske-Handleiding-bij-het-beeldboek-Dingske Dingske - Handleiding bij het beeldboek Dingske

Deze Handleiding hoort bij het beeldboek Dingske en is bedoeld voor ondersteuners van mensen met dementie, met tips en mogelijkheden om het beeldboek ‘op maat’ te gebruiken.
10,00
Per stuk

Dingske-Set:-Beeldboek-+-Handleiding Dingske - Set: Beeldboek + Handleiding

Deze set bevat naast het beeldboek een Handleiding die vooral is bedoeld voor ondersteuners van mensen met dementie. Beeldboek en Handleiding zijn ook apart te bestellen.
46,00
Per stuk

DVD-Documentaire-Alive-Inside-Music-and-Memory DVD - Documentaire 'Alive Inside' - Music and Memory

ALIVE INSIDE volgt Music & Memory oprichter Dan Cohen op zijn reis om mensen met dementie “tot leven te wekken” door zoiets simpels en diepgaands als luisteren naar hun lievelingsmuziek.
16,50
Per stuk

2 Reviews
DVD-Ger-Mijn-Hoofd-in-eigen-hand DVD - Ger, Mijn Hoofd in eigen hand

Documentaire waarin Ger, ex-docent verpleegkunde als kritische Alzheimerpatiënt wordt gevolgd. Over nut in de maatschappij, eigen regie, omgang met anderen. Een indringende film met pieken en dalen.
19,00
Per stuk

DVD-Mijn-Hoofd-in-Jouw-Handen DVD - Mijn Hoofd in Jouw Handen

Deze 1 uur durende documentaire neemt de kijker mee in het leven van 4 bijzondere mensen. Ieder is op zijn eigen manier betrokken bij beginnende dementie.
19,00
Per stuk

2 Reviews
DVD-Wassen-en-kleden-volgens-PDL DVD - Wassen en kleden volgens PDL

Deze DVD laat zien hoe je een volledige wasbeurt op bed kunt geven zonder veel ‘gedraai’, ‘getrek’ en ‘gesjor’, zonder pijn, maar met aandacht en comfort van zorg.
21,25
Per stuk

DVD-‘Maak-kennis-met-Theater-Veder-en-de-Veder-Methode’ DVD - ‘Maak kennis met Theater Veder en de Veder Methode’

Bevat fragmenten uit de huiskamer- en theatervoorstellingen. Als u kennis wilt maken met Theater Veder en meer wilt weten over het (toepassen) van de Veder Methode, is deze DVD het ideale middel.
24,50
Per stuk

Een-hart-vol-verhalen-Handleiding-voor-gesprekken-bij-het-voorleesboek Een hart vol verhalen - Handleiding voor gesprekken bij het voorleesboek

De handleiding bij 'Een hart vol verhalen, voorleesboek voor ouderen' geeft activiteitenbegeleiders, mantelzorgers en vrijwilligers handvaten om met dementerende over de verhalen in gesprek te gaan.
7,50
Per stuk

1 Reviews
Een-hart-vol-verhalen-voorleesboek Een hart vol verhalen - voorleesboek

'Een hart vol verhalen, voorleesboek voor ouderen' is een boek met 12 korte verhalen die speciaal voor ouderen met dementie zijn geschreven. De verhalen zijn eenvoudig, maar niet kinderachtig.
17,95
Per stuk

3 Reviews
Een-veilig-huis Een veilig huis

Vormen van vieringen voor ouderen om zich veilig te voelen in een soms onbegrijpelijke wereld met het geloof als veilig huis om in te wonen.
19,95
Per stuk

Een-vitale-toekomst Een vitale toekomst

'Een vitale toekomst' bevat een waaier van prikkelende essays over onze gezondheidszorg in 2040. Van de hand van 30 toonaangevende deskundigen en wetenschappers. O.a over dementiezorg nieuwe stijl.
52,50
Per stuk

Een-warme-jas Een warme jas

Dit boek is een licht en optimistisch boek dat mantelzorgers de warme jas biedt die ze zelf zijn voor een ander. Ineke Ludikhuizen is de fulltime mantelzorger voor haar echtgenoot, Willem Aantjes.
17,95
Per stuk

Eenzaam-maar-niet-alleen-Gedichtenbundel Eenzaam maar niet alleen - Gedichtenbundel

Gedichtenbundel met gedichten over meerdere kanten van dementie. Met als doel het beeld over dementie wat completer te maken, zodat het niet alleen maar wordt gezien vanuit het lijden aan de ziekte.
10,00
Per stuk

Elizabeth-is-zoek Elizabeth is zoek

Een spannend boek waarin de wereld en de eenzaamheid van iemand met dementie en de reacties van de omgeving mooi in beeld worden gebracht.
10,00
Per stuk

Eten-en-drinken-bij-dementie Eten en drinken bij dementie

Verzorgenden, verpleegkundigen en voedingsassistenten krijgen met 'Eten en drinken bij dementie' praktische handvatten om hun cliënten te kunnen ondersteunen.
16,95
Per stuk

Eten-om-niet-te-vergeten-25-heerlijke-recepten Eten om niet te vergeten - 25 heerlijke recepten

Lekker eten is goed voor de gezondheid, maar ouderen zijn veelal ondervoed. Dit inspireerde de auteurs van dit boek tot 25 heerlijke recepten voor ouderen en mensen met dementie.
14,99
Per stuk

Fotostappers-visuele-stappenplannen-voor-10-huishoudelijke-handelingen Fotostappers - visuele stappenplannen voor 10 huishoudelijke handelingen

Handige boekjes met uitleg van veel voorkomende huishoudelijke handelingen in eenvoudige stappenplannen met foto’s. Fotostappers ondersteunen zelfstandig leven in de thuissituatie of zorginstelling.
75,00
Per stuk

Functionele-kleding;-zelf-eenvoudig-(laten)-maken Functionele kleding; zelf eenvoudig (laten) maken

Een boekje met naaibeschrijvingen over het aanpassen van kleding voor mensen waarvoor gekleed worden moeilijk is, vanwege begrip of bewegingsbeperkingen.
15,85
Per stuk

Gestameld-liedboek.-Moedergetijden Gestameld liedboek. Moedergetijden

Gestameld liedboek is een rauwe en tegelijk tedere elegie over ouders en kinderen, liefhebben en verlies, over afscheid nemen en herinneren.
12,50
Per stuk

Gezichten-van-dementie-3e-druk Gezichten van dementie - 3e druk

Herman van Hoogdalem (portretten) en Gijs Wanders (interviews met geliefden) willen verwanten van mensen met Alzheimer informeren en vooral troosten met de herkenbare verhalen die erin worden verteld.
17,95
Per stuk

Had-ik-het-maar-geweten Had ik het maar geweten

Dit boek, gebaseerd op de ervaringen van vele familieleden en deskundigen, biedt de omgeving van de patiënt thuis hulp bij de praktische aanpak. De zelfredzaamheid staat centraal.
15,00
Per stuk

Handig-bij-dementie.-Minder-geheugen-meer-gevoel Handig bij dementie. Minder geheugen, meer gevoel.

Het gevoels- en emotieleven van mensen met dementie gaat vooruit. Dit boek legt uit hoe dat komt en hoe hiermee om te gaan. Daarnaast bevat het veel praktische informatie voor het dagelijks leven.
22,95
Per stuk

Help-me-even-herinneren Help me even herinneren

Praktische gids over milde geheugenproblemen met tips voor het omgaan met deze geheugenproblemen.
38,90
Per stuk

Het-Alzheimer-Mysterie Het Alzheimer Mysterie

Laat zien wat de ziekte inhoudt, wat het verschil is met andere vormen van dementie, wat de stand van zaken is in het onderzoek, hoe de ziekte te behandelen, wat je kunt doen om het te voorkomen.
18,99
Per stuk

Het-Demente-Brein.-Omgaan-met-probleemgedrag Het Demente Brein. Omgaan met probleemgedrag.

Vijfde druk. Het nieuwe boek van Anneke van der Plaats en Gerke de Boer. Praktisch en vrolijk. Over het cruciale belang van de fysieke omgeving voor mensen met dementie.
14,95
Per stuk

15 Reviews
Het-dementiecafé Het dementiecafé

Elke tweede maandag van de maand wordt het Elzenveld te Antwerpen omgetoverd tot 'het dementiecafé'. Het boek Het dementiecafé is de weerslag van twee jaar ervaring.
20,00
Per stuk

Het-konijn-dat-in-slaap-wil-vallen Het konijn dat in slaap wil vallen

De leukste methode voor een goede nachtrust voor een persoon met dementie (en voor jezelf)
9,95
Per stuk

Het-mooiste-woord-is-herinnering Het mooiste woord is herinnering

Bekende Nederlanders steken met verhalen over eigen ervaringen talloze andere mantelzorgers een hart onder de riem. Onbevangen spreken zij over hun inzichten en gevoelens, onmacht en ontroering.
19,90
Per stuk

Hou-me-maar-vast.-Mijn-moeder-Alzheimer-en-ik Hou me maar vast. Mijn moeder, Alzheimer en ik.

Over twaalf jaar zorgen voor een moeder die moet leven met de ziekte van Alzheimer. Over het leven van alledag, jaar in jaar uit. Over steeds weer iets verliezen en verder gaan met wat overblijft.
19,50
Per stuk

Ik-ben-niet-kwijt Ik ben niet kwijt

Thom en Sjef zijn dertig jaar samen _ vanaf een tijd dat homoseksualiteit nog nauwelijks bespreekbaar was _ als blijkt dat Thom aan het dementeren is.
19,95
Per stuk

Ik-ben-verdwaald.-Dementie.-Wat-is-dat Ik ben verdwaald. Dementie. Wat is dat?

Medische toelichting op de vele verschijningsvormen van dementie met uitleg en antwoorden om begripvol, adequaat en met respect te handelen in tere, ongemakkelijke en soms onbegrijpelijke situaties.
13,95
Per stuk

Ik-heb-Alzheimer Ik heb Alzheimer

Een hilarisch en onthutsend verhaal van een strijdbare Alzheimerpatiënt die in opstand komt tegen de zorg.
15,00
Per stuk

Ik-heb-dementie Ik heb dementie

Hoe kun je leven als je steeds meer gaat vergeten? Als de dokter je meedeelt wat je al vreesde, dat dementie aan je knaagt. Je wilt positief blijven, maar gaat je dat lukken ... Hoe doen anderen dat?
19,50
Per stuk

1 Reviews
Ik-leef-in-een-wereld-die-ik-niet-ken Ik leef in een wereld die ik niet ken

Een boek dat veel inzicht biedt in de ontwikkeling van dementie in het algemeen en hoe je als familie en vrienden met het veranderende gedrag van een dierbare persoon kunt omgaan.
20,00
Per stuk

Ik-lijd-aan-ouderdommigheid Ik lijd aan ouderdommigheid

Miriam Janssen beschrijft in haar boek Ik lijd aan ouderdommigheid op liefdevolle wijze de laatste jaren van Annie Pender. Annie, lerares, schrijfster en moeder, lijdt aan de ziekte van Alzheimer.
15,00
Per stuk

Ik-mis-mezelf Ik mis mezelf

Een onvergetelijke roman over de vernietigende kracht van Alzheimer.
15,00
Per stuk

Ik-Onthou-Jou-Online-levensverhaal Ik Onthou Jou - Online levensverhaal

Bewaar uw mooiste herinneringen met foto's, video, audio en muziek. En beleef ze opnieuw! Speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie.
0,00
Per Testaccount

Ik-weet-nog-goed Ik weet nog goed

Voorleesverhalen voor mensen met milde en beginnende dementie.
24,90
Per stuk

In-de-wachtkamer-van-de-dood In de wachtkamer van de dood

Over leven en sterven met dementie. Anne-Mei The werkte als onderzoeker twee jaar mee in een verpleeghuis. Over de belevenissen van demente bewoners en hun familie, verzorgenden, artsen en managers.
19,95
Per stuk

In-gesprek-met-meneer-Alzheimer In gesprek met meneer Alzheimer

Het contact van mens tot mens staat centraal. Korte verhaaltjes over momenten met de bewoners, familie en beroepskrachten. Invoelbare, theoretisch onderbouwde handreiking voor kwaliteitsvolle zorg.
14,50
Per stuk

In-gesprek-met-mensen-met-dementie In gesprek met mensen met dementie

Deze uitgave is een praktisch hulpmiddel om te communiceren met mensen met dementie. Deze vernieuwde uitgave van Mijn leven in fragmenten (2009) helpt familie, vrijwilligers én zorgprofessionals
41,90
Per stuk

In-mijn-koffer-op-zolder In mijn koffer op zolder

Een boek barstensvol verhalen over vroeger. Zevenentwintig ouderen schreven over gebeurtenissen en ervaringen uit hun eigen leven.
35,90
Per stuk

In-voor--en-tegenspoed!-Het-verhaal-van-mijn-moeder-met-Alzheimer In voor- en tegenspoed! Het verhaal van mijn moeder met Alzheimer.

In voor- en tegenspoed is mooi, ontroerend, pijnlijk realistisch, maar ook positief geschreven en zit vol praktische tips voor iedereen die voor een dierbare of cliënt zorgt.
12,50
Per stuk

Is-dementie-erg Is dementie erg?

Wat is er met een dementerende aan de hand? Waarom weten we vaak niet hoe te reageren op een dementerende? En hoe leer je zien wat ze nodig hebben?
19,95
Per stuk

Is-het-gisteren-of-vandaag Is het gisteren of vandaag?

In een verbinding van onvoorwaardelijke liefde, die is ontstaan in het proces van dementie, heeft mijn moeder mij de mogelijkheid gegeven in haar Ziel te kijken. Een spirituele kijk op dementie, ander
14,95
Per stuk

Jongdementie.-De-beklimming-van-de-berg-Alzheimer Jongdementie. De beklimming van de berg Alzheimer

Dit boekje met op dvd de documentaire Waar gaan we naartoe? is een call to action voor de lezer en de kijker: omdat mensen met jongdementie met de juiste ondersteuning soms nog bergen kunnen verzetten
19,95
Per stuk

Klein geluk voor de mantelzorger Klein geluk voor de mantelzorger

Praktisch boek voor mantelzorgers die zichzelf vaak vergeten.
17,50
Per stuk

1 Reviews
Kleinschalig-wonen-voor-mensen-met-dementie Kleinschalig wonen voor mensen met dementie

Kleinschalig wonen is de beste oplossing voor mensen die de weg kwijt zijn. De bewoners vormen een klein gezin en ze hebben van alles te doen.
16,95
Per stuk

Kleurboek-en-Vertelboek-Bijbelse-thema’s Kleurboek en Vertelboek 'Bijbelse thema’s'

Kleur en Vertel boek, speciaal gemaakt voor mensen met dementie. Het zijn Bijbelse thema’s. Bevat 16 kleurplaten die zich onderscheiden door herkenbaarheid, duidelijke contouren en eenvoud.
9,50
Per stuk

2 Reviews
Kleurboek-en-Vertelboek-Folklore Kleurboek en Vertelboek 'Folklore'

Kleur en Vertel boek, speciaal gemaakt voor mensen met dementie. Het thema is 'Folklore'. Bevat 16 kleurplaten die zich onderscheiden door herkenbaarheid, duidelijke contouren en eenvoud.
9,50
Per stuk

Kleurboek-en-Vertelboek-Het-Koninklijk-Huis-|-inclusief-metallic-stiften Kleurboek en Vertelboek 'Het Koninklijk Huis' | inclusief metallic stiften

Kleur en Vertel boek, speciaal gemaakt voor mensen met dementie. Het thema is 'Het Koninklijk Huis'. Bevat 16 kleurplaten die zich onderscheiden door herkenbaarheid, duidelijke contouren en eenvoud.
14,95
Per stuk

1 Reviews
Kleurboek-en-Vertelboek-Jaren-50-60 Kleurboek en Vertelboek 'Jaren 50 - 60'

Kleur en Vertel boek, speciaal gemaakt voor mensen met dementie. Over de jaren '50 en '60. Bevat 16 kleurplaten die zich onderscheiden door herkenbaarheid, duidelijke contouren en eenvoud.
9,50
Per stuk

   1  2